KOTSDROL AUTEURS

VERPLICHTE STERILISATIE KATTEN IS EEN FEIT



Geboortebeperking in ons land is een feit.

Sinds 1 april 2018 moeten katten verplicht gesteriliseerd worden.

Wij gingen de straat op en vroegen de mening van enkele zwerfkatten:

Poetie (gevlekte kat): “ik vind dit echt niet kunnen. The voice of the voiceless. laat me niet lachen. Sinds jaar en dag domineren wij hier de straat. De omwonenden klagen steen en been omdat wij 's nachts de buurt wakkerhouden met ons gemiauw. Voiceless kan je dat niet echt noemen denk ik. Wij hebben ook een stem."

Minoes (naaktkat): “Het worden hier hoe langer hoe meer totalitaire toestanden. Ik geloofde al niet meer in de democratie sinds mensen mijn foto's ongevraagd op Facebook verspreiden. Die worden dus massaal bekeken en gedeeld, omdat ze zogezegd schattig zouden zijn. Naakt of niet, daar trekken ze zich niets van aan. Een totale schending van mijn privacy. En nu gaan ze ons nog verplichten om geen kinderen meer te mogen maken. Sorry, maar deze verplichte geboortebeperking gaat echt te ver. We zijn hier China niet.”

Felix (woordevoerder Centrum voor Gelijke Katten): “Ook zwerfkatten hebben rechten meneer. Het zijn de zwaksten uit de samenleving. Dat ze net deze doelgroep viseren zegt meer over onze maatschappij dan over de zwerfkat zelf. De minister van dierenrechten zou beter eerst eens onze mening vragen. Een referendum voor het winteruur, dat wel. Maar de mening over het lot van honderdduizenden landgenoten is te veel gevraagd.”

We vroegen ook de reactie van Michel Vandenbosch. Maar die stuurde zijn kat. Die was ook faliekant tegen het verplicht steriliseren.

Dit nieuws bereikt nu ook het buitenland. Zowel Broadway als Westend gaat een crisisperiode tegemoet. De voltallige cast van Cats is in staking. De musical is voor onbeperkte tijd afgeschaft. Andrew Lloyd Webber is druk bezig met het maken van een herwerkte versie. Gezien haar ervaring als Catwoman, werd Halle Berry reeds gecontacteerd voor de hoofdrol.

Geen opmerkingen:

... ... ...