KOTSDROL AUTEURS

DE AVONTUREN VAN LOTTE EN DE LAATSTE LOTTOLOTING

Lotte deed laatst mee aan de loting van een lokale lotto. Haar lotje werd helaas laattijdig geloot en daarom kreeg Lotte niet het hoofdlot maar slechts de troostprijs: een lot lood.

Uit het lood geslagen door dit lamme lot lood deed Lotte een laatste keer mee aan de loting. Ze werd door deze lastige en laatste lottotrekking geloodst door Ludo, haar lieve lotsbestemming der liefde, lottogenoot uit Lot die lekker bekt en lekkerbekt van Leffe.

Zijn ex Becky bekte niet zo lekker, zeker niet wanneer zij zich laafde aan bekers lekkers van Liefmans. Ludo lustte namelijk geen Lambic.

De laatste loting liet langer op zich wachten dan gedacht omdat de lotingleider later lootte dan verwacht. Lotte hoopte niet opnieuw lood te loten maar wenste liters Leffe voor lieve Ludo.

Echter, een leeuwerik liet de lotto lamleggen wanneer deze laagvlieger de lottoloten slinks langs links raakte en de lokale lottoleider in de lokalen van de plaatselijke diaken van het verschieten in het bewaken van deze laatste lottoloting moest verzaken.

Het lot legde Lotte een lomp leven op: loten, loten en nog eens loten. En dat enkel om met die lekker bekkende en lieve Ludo lief in liefde te leven, hem niet te krengen met loten lood maar hem alle liefde en liters Leffe te kunnen geven.

Maar het onverwachte gebeurde: de lotto werd vlug verbeurd verklaard en Lottes lot werd forfaitair als winnaar aangekaart. De menigte werd bruusk bedaard want Lotte's zwakke zegen was bij de aanwezige aanhoorders in chaos ontaard en werd bij de jury als onterecht bezwaard.

Deze jury - voornamelijk bejaard - had doorheen de jaren heel wat prijzen bijeengespaard en door een speling van het lot Lotte toch tot winnaar verklaard. Lotte's lot werd legio: liters Liefmans voor alle leden!

Niet enkel Becky maar ook Lotte was nu hetzelfde lot beschoren en kon Ludo niet meer in de beksmaak bekoren. Want door de liters Liefmans bekte Lotte nu bekakter dan Becky. Lotte's lottostrijd was finaal gestreden en Ludo's liefde dankzij liters Liefmans nu finaal vergeten.

Foto: Lotte vlak voor de prijsuitreiking

Geen opmerkingen:

... ... ...